maanantai 4. elokuuta 2014

Unelmia opiskelusta

Olen miettinyt kovasti, mikä on Opiskelu-unelmieni tulevaisuus. Yksi unelma on nyt saavutettu, mutta niitähän riittää aina, ja koko ajan tulee uusia. Haluaisin jatkaa kirjoittamista, mutta pelkään, että opiskelut vievät minut niin mennessään, että blogi unohtuu. Siksi olenkin pohtinut, olisiko järkevää vain pitää tämä tälläisenä pääsykokeisiin luku-blogina ja lopettaa kunniakkaasti.

Päätöksen tein lopulta pohdittuani asiaa ystävieni kanssa. Haluan jatkaa, joten jatkan. Ei sille sitten mahda mitään, jos ei aika riitäkään, mutta yritän parhaani pitää tätä blogia elossa! Niinpä se siis muuttuu hakemisblogista opiskelublogiksi. Olen myös päättänyt, että vaikka enimmäkseen varmaan kirjoitan juttuja lääkiksestä, aion kirjoittaa myös opiskelijaelämästä yleisesti. Nyt viime viikkoina olen koittanut etsiä netistä blogeja ja tietoa omilleen muuttamisesta, opiskelujen aloittamisesta vieraassa kaupungissa, opiskelijan arjesta ja opiskelijakämpän sisustamisesta, mutta tulokset ovat olleet laihoja. Mitään lifestyle-blogia tästä ei ole kuitenkaan syntymässä, vaan ajattelin, että jos joskus keksin postausideoita asiaan liittyen, niin teen ne sitten. Esimerkiksi saattaisin pari kertaa vinkata jonkin hyvän ja halvan reseptin, miettiä rahanmenoa, esitellä Tampereen yliopistoa (kunhan ensin oppisi itse tuntemaan sen), kertoa juhlista ja tapahtumista ja muutenkin ylipäätään, miten sopeutuminen tähän uuteen elämänvaiheeseen on onnistunut. Mitä luulette, kiinnostaisiko? Kuten jo sanoin, enimmäkseen siis juttua lääkiksestä, mutta siinä sivussa vähän muitakin kuulumisia ja mietintöjä, jos sellaisia tulee. Saa nähdä.

Aion myös muuttaa ulkoasua muutoksen kunniaksi. Haluan vaaleamman, varmaan valkoisen. taustan, jotta tekstiä olisi kivempi lukea ja jotain kivaa myös. Jos on ideoita tai toiveita blogin tulevaan ulkonäköön tai sisältöön liittyen, kertokaa ihmeessä! Nimi tulee pysymään samana, sillä en keksi parempaakaan, ja unelmia tosiaan riittää vielä.

Tämän hetken kuulumisista sen verran, että jokin aika sitten sain sähköpostia fuksikapteeneiltamme (mitähän ne ovat?) ja siinä tuli myös linkki hupitutoreiden kuvaamaan lääkiksen esittelyvideoon. Kuten arvata saattaa, muutaman kerran on jo tullut tuo katsottua. :D Tosi mielelläni linkkaisin sen tänne, mutta en ole varma onko se tarkoitettu vain tuleville opiskelijoille... Tosin veikkaan, että moni teistä on tuleva lääkisläinen, ei ehkä pakosti vielä syksyllä aloittava, mutta sitten joskus tulevaisuudessa! :)

Kävimme myös heittämässä ison muuttokuorman Tampereelle, nyt huoneeni täällä kotona on ihan tyhjä, ja joudun pärjäämään vain muutamalla tavaralla. Aika haikeat fiilikset kyllä tulee katsellessa tyhjiä seiniä. Vaikka jo vuoden ajan olen odottanut muuttoa pois, ja tiedän, että olisin lähtenyt vaikken olisi päässytkään sisälle, yhtäkkiä en enää haluaisikaan. Aiemmin ärsyttäneet asiat tuntuvat nyt ihanan tutuilta. Moni kaverini on myös muuttamassa muualle ja aloittamassa opintoja, joten pelottaa, etten onnistu pitämään heihin yhteyttä. Tosiaan pienet paineet alkavat olla lähestyvästä muutosta ja koulun alkamisesta, mutta lopputulos on silti positiivisen puolella! Oikeastaan aika hyvään saumaan tuli tuo video, kun se muistutti siitä, että tämä on oikeasti tapahtumassa! Lääkiksessä opiskelu ja jossain muualla asuminen tuntuvat vain niin epätodellisilta asioilta, että on vaikea käsittää niitä. Olen koko ikäni asunut samassa talossa, kymmenen vuotta samassa huoneessa, en vain osaa kuvitella itseäni jonnekin muualle. Onneksi tuo Tampereen kämppä alkaa jo tuntua tutulta, varsinkin kun tiedän, että kaikki tavarani ovat siellä odottamassa.

Tavaraa onkin hommattu hurjasti, vielä haluaisin ostaa joitain uusia koulutarvikkeita, laukun ja penaalin ainakin. Heh, tulee ihan sellainen olo, kuin olisi taas menossa ykkösluokalle. En varmaan sen jälkeen olekaan odottanut koulun alkua näin paljoa. Tampereella kävin ilmoittautumassa läsnäolevaksi, joten enää tarvitsee oikeastaan hakea vain opiskelijakortti, kun se valmistuu. No tietenkin muuttoon liittyy vaikka mitä vielä, mutta tärkeimmät asiat on hoidettu. Alan olla valmis syksyä varten. Reilut kolme viikkoa enää!

9 kommenttia:

  1. Minä ainakin lukisin mielelläni lääkiksestä kirjoittavaa blogia. Itellä haku edessä ensi keväänä ja sellanen blogi toimisi loistavana motivaattorina omaa urakkaa varten :) olis kiva jos kirjottelisit ihan siitä opiskelusta ja sen haastavuudesta. Mutta ihan kaikki postaukset siihen liittyen kiinnostaa! Tsemppiä koulunalotukseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, että olet joutunut odottamaan vastausta. Yleensä yritän vastata kommenteihin viimeistään seuraavana päivänä, mutta nyt olen ollut muutaman päivän ilman mahdollisuutta päästä nettiin, tämä postauskin oli ajastettu.

      Kiitos paljon ihanasta kommentista, kiva kuulla, että tämä aihe kiinnostaa muitakin kuin itseä :) Onnea sulle paljon lukuihin, tule joskus kertomaan miten sujuu! :)

      Poista
  2. Täältä löytyy toinen innokas lukija!:) Haen ensi keväänä Tampereelle ja kuten Ella tässä mainitsikin blogisi toimii loistavana motivaattorina ;)..Keep up the good work!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullekin anteeksipyyntö odottelusta, ja samaten muille kommentoijille! Tosiaan netistä on ollut vähän pakkolomaa, mutta mikään ei piristä mieltä niin kuin ihanat odottamassa olevat kommentit. On aina kiva kuulla, että täällä käy ihan oikeita lukijoita, eivätkä kaikki vaan pyörähdä samantien pois. :) Toivottavasti nähdään sitten Tampereella ensi vuonna! Onnea lukuihin!

      Poista
  3. Kiva kun päätit jatkaa! Luen innolla tulevaisuudessakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat sullekin! Olen niin kateellinen niille joilla jo alkoi opiskelu, mutta pian meilläkin! Kiitos kommentista ja nähellään blogimaailmassa/älyvuodossa! :)

      Poista
  4. Löysin blogisi vasta kesällä, mutta tykkään kirjoitustyylistäsi. Oma projektini hakemiseen on vasta alkutaipaleella, joten opiskelublogi kuulostaa paremmalta kuin hyvältä. Onnea vielä kouluun pääsyn johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tosi kiva oli lukea sun kommenttisi! Olen varmaan liiankin kriittinen omia tekstejäni kohtaan, kun olen pitkään harrastanut kirjoittamista, ja tähän blogiin en alunperin jaksanuy nähdä vaivaa vaan kirjoittelin vain. Nyt on vaikea enää muullakaan tavalla jatkaa. Oikeastaan ihan kivakin kirjoittaa vapaammin, enemmän tälläistä ajatuksenvirtaa, ehkä tämä myös on aidommin sitten minua itseäni. Tsemppiä sulle hakuihin ja kiitokset kommentista ja onnitteluista :)

      Poista
  5. Kävin tuon tsekkaamassa, hyvä idea! Pitää nyt hetki miettiä liittyisinkö, vaikka mieli kyllä tekisi, sillä olen ainakin yrittänyt pysytellä anonyymina jollain tapaa. Vähän olen miettinyt, että jos sitten opiskelujen päästyä käyntiin jakaisin vähän enemmän itsestäni blogimaailmassa. Jos siihen päädyn niin yritän muistaa käydä liittymässä! Kiitos vinkistä ja tsekkasin muuten blogisi, vaikuttaa tosi kivalta ja aion kyllä tsekkailla sitä uudestaankin! :)

    VastaaPoista