tiistai 12. elokuuta 2014

Se kuuluisa kirje

Tämä postaus olisi ehkä ollut ajankohtaisempi heti tulosten julkaisemisen jälkeen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Yritän nyt saada kaikki rästiin jääneet postausideat toteutettua ennen blogin muodonmuutosta, josta jo kerroin. Aion silloin myös muokkailla noita tunnisteita niin, että hakemisvaiheen teksteihin tulee esim. hakeminen ja sitten opiskeluvaiheen... no, tulisiko siihen vaikkapa opiskelu tai lääkis. Jotain sellaista, että jos tulevaisuudessa lisään sivupalkkiin sen gadgetin, jossa näkyy lista tunnisteista, sitä kautta on sitten helppo etsiä tekstejä. Tähän mennessä olen vain lätkäissyt noihin jotakin. 

Vielä sananen siitä, että opin ajastamaan blogitekstejä, niin että voin kirjoittaa niitä etukäteen (löysin blogin nimeltä Pink Bubble, josta on ollut suuri apu, olen aika tumpelo ollut tämän Bloggerin kanssa...). Nyt tässä tosiaan kirjoittelen ainakin yhden varastoon, niin että se ilmestyy muutaman päivän kuluttua. Edellinen tekstini, Unelmia opiskelusta, oli myös ajastettu, sillä tiesin olevani useamman päivän ilman internet-yhteyttä, enkä hölmönä en tajunnut mainita siitä, ja niinpä jotkut kommentoijat joutuivat odottamaan vastausta ihan liian pitkään. Anteeksi taas siitä, nyt pitäisi löytyä vastauksia sieltä, jos ette vielä ole huomanneet!

Nyt päivän aiheeseen, joka on siis THE KIRJE aka Paksu Kirje. Jossain ehkä mainitsinkin aikovani sen sisältöä esitellä, tosin hieman mietin, että ei kai se mitään salaista tietoa ole... No jos jonkun mielestä on, niin kertokaa kommentilla tai nyt voi laittaa myös sähköpostia tulemaan, tein blogijuttuja varten oman osoitteen: miah.opiskelu-unelmia@hotmail.com. Sinne saa siis laitella viestiä, jos ei jostain syystä kommenttia halua kirjoittaa. Yritän muistaa käydä sitä joskus tarkistelemassa, mutta todennäköisesti nopeammin tavoittaa minut kommentilla, Blogger kun on aina auki kännykässä.

Hups, taas lipsahdin sivuraiteille. Mutta no, tässä kuva siitä kuuluisasta Paksusta Kirjeestä, joka on jokaisen hakijan unelma. Tämä minun kirjeeni ainakin oli todellakin paksu ja iso, totta puhuen enemmän paperipussi kuin kirje. Siitä onkin nyt muotoutunut säilytyspaikka kaikille tärkeille papereilleni. Eihän tuota nimittäin missään nimessä roskiin voi heittää! Käteni näyttää ihmeen ruskealta kuvassa, sitä se ei todellakaan ole, vaikka ilokseni sain tuon nettiloman aikana sadan pisaman lisäksi ehkä häivähdyksen väriä pintaan.

Kirjeessä oli muovitasku ja sininen kansio, jotka olivat täynnä kaikenlaista. Ensimmäisenä ne käteen saatuani etsin tietenkin sen paperin, joka vahvisti toiveeni, eli oli varustettu sanalla hyväksytty. Niitähän oli oikeastaan kaksi, toinen tuollainen yleinen ja toisessa oli pisteeni, mutta se versio taisi jäädä jostain syystä Aktuaarinkansliaan. :(


Kaikista eniten kirjeen sisällöstä olen selaillut pinkkiä vihkostani, Initiumia. Sen on tehnyt "Fuksitoimikunta 2014", oletan heidän olevan edellisen vuosikurssin opiskelijoita. Siitä löytyy mm. Fuksikapteenien tervehdys, Tuoreen medisiinarin muistilista, Tapahtumakalenteri, tietoa kurssin viroista ja TLK:n kerhotoiminnasta ja myös Fuksiaakkoset, jotka ainakin minulle ovat hyödylliset, olen ihan helisemässä kaikkien uusien sanojen ja ilmauksien kanssa... Yleisempiä ohjeita uusille opiskelijoille löytyi Ekavuotisen opiskelijan oppaasta.



Vihkosista punaisessa on tietoa  Johdanto-jaksosta, siinä kerrotaan mitä kaikkea on nyt ensimmäisinä viikkoina luvassa opintojen näkökulmasta, kun Initiumissa keskitytään enemmän juhliin ja vapaa-aikaan. Sain myös Matkailijan oppaan Tampereelle, joka minulla kyllä jo oli. Lähetettiinköhän se myös jo Tampereella asuville? Jututhan ovat matkailijan näkökulmasta hyödyllisiä, mutta tulevalle asukkaallekin sieltä löytyi pari vinkkiä. Huomattavasti enemmän hyötyä on kuitenkin ollut Tampereen nettisivuista.


Info/mainoslehtinen Lääketieteen opiskelusta Tampereella on myös todella mielenkiintoinen. Jotenkin luulen, että näitä on jossain myös yleisessä jaossa. Siinä kerrotaan mm. koulutuksen tavoitteista, opiskelumuodoista ja mitä missäkin jaksossa minäkin vuonna opiskellaan. Nyt ensimmäisenä vuonna on syksyllä luvassa Johdanto, Solut, kudokset ja niiden toiminta ja Lisääntyminen, kasvu ja kehitys. Keväällä on Aineenvaihdunta, Liikkuminen ja Hapensaanti. Nyt suora lainaus lehtisestä: "Jaksot on suunniteltu siten, että kahden ensimmäisen vuoden aikana käydään läpi ihmisen elimistön toiminnat perustieteitä ja kliinisiä tieteitä integroiden. Puolentoista seuraavan vuoden aikana samat toiminnat käsitellään uudelleen niin, että kliinisten tieteiden suhteellinen osuus kasvaa. Opintojen kahtena seuraavana vuonna klinikkajaksoista on muodostettu lukukauden kestäviä integroituja kokonaisuuksia, joissa kliinisten oppialojen lisäksi opiskellaan edelleen myös perustieteitä ja kansanterveystieteitä. Viimeisen lukukauden aikana toteutetaan vielä kertaus eli ns. Verestysjakso." Ja sitten epäsuora lainaus: Eli siis esimerkiksi toisena vuonna Hyökkäys/puolustus-jaksossa opiskellaan mikrobien aiheuttamia tauteja ja elimistön puolustusjärjestelmiä ja samaan aiheeseen palataan kolmantena vuonna Infektiojaksossa, joka käsittelee tartuntatautien diagnostiikan ja hoidon periaatteita.


Tätä olisi sitten luvassa
Erilaisia papereita löytyi vaikka millä mitalla, valitettavasti osa on jo muualla. Mm. Fuksikysely on jo lähtenyt maailmalle. Jotkut papereista piti täyttää, jotkut ovat tiedotteita ja infoja. Totta puhuen ihan jokaista en ole jaksanut edes lukea. Initiumissa sanotaan, että meitä medisiinareita (ihana kirjoittaa noin), ei koske orientoivat opinnot, kieliopinnot eikä tietotekniikkataidot-kurssi. Saa nähdä, että mitä tuo sitten käytännössä tarkoittaa... Mutta niin, kuten olen jo monta kertaa sanonut, minä ja tietotekniikka emme ole ylimpiä ystävyksiä, joten lähinnä olen silmäillyt siihen liittyvät lappuset.



Kaikenlaista pikkusälääkin tuossa tuli mukana, SYLin esittelyä, kirjanmerkki, Tampereen kartta, opastus muuttoilmoituksen tekoon... Tärkeä kuitenkin oli kirjojen ryhmätilauksen info-lappunen. Siinä päädyin nyt siihen tosiaan, että tilaan vain tuo Medical Physiologyn, en Histologya. Toivottavasti en tule sitä katumaan.


Enpä nyt tiedä miten tärkeä postaus tämä oli, uusilla opiskelijoilla on omat kirjeensä ja sisältö voi olla aika erilainen tulevina vuosina. Mutta itse ainakin hakuvaiheessa jopa hieman etsin, jos jostain löytyisi kuva Paksusta Kirjeestä. Se ei ole mikään urbaanilegenda, niitä oikeasti on olemassa! Kirjeen ympärille on oikeasti hieman muodostunut semmoinen salaperäisyyden hehku, kenties tarkotuksellakin. Ehkä jotkut haluavat pitää sen yllätyksenä, toivottavasti tajusitte silloin lopettaa lukemisen alussa. Ja toivon todella, että tämä ei virallisesti ole mitään salaiseksi luokiteltua tietoa. Olen pohtinut paljon, missä menee raja siinä mitä saa blogiin kirjoittaa opiskeluista. Ehkäpä vastaus saadaan Johdantojakson seminaarissa "Johdatus lääketieteen etiikkaan". Jos joku tietää näistä asioita, minua saa valistaa. En halua loukata ketään tai rikkoa mitään sääntöjä.

Eniveis, ehkäpä jotakuta tämä postaus motivoisi pääsykokeisiin lukemisessa. On se kyllä kaiken arvoista, kun vihdoin saa käteen ikioman Paksun Kirjeensä!

4 kommenttia:

  1. Todella mielenkiintoinen postaus (as always!:) ) Kiva päästä kurkkaamaan millainen kirje posti laatikkoon livahtaa ;) ...
    Olin kuullut että kirje tulee olemaan paksu, mutten olisi aavistanut sen olevan noin paksu! XD....
    Ootkos muuten löytänyt asunnon sieltä tampereelta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että tykkäsit! :) joo, olin kyllä ihan järkyttynyt tuosta koosta kun sen näin ensikerran, ja silti pelotti että entäs jos se kuitenkin on hylsy... :D mähän olin onnekas siten, että kenties tuosta koosta juuri johtuen posti kantoi sen erillislähetyksenä jo yön aikana meille, ja heti aamuvarhaisella porukat huomasivat sen, niin että heti ensihuuman jälkeen pääsin laittamaan hakemuksen ajoissa. Samantien oli tullut asuntotarjous, nyt harmittaa etten silloin tajunnut ensin laittaa jotain, jossa olisi rajannut hakutoiveita, olisi ollut mahdollisuuksia saada kämppä lähempääkin! Mutta pakko oli tuo tarjottu ottaa, ja se on itseasiassa tosi hieno kämppä, kahden hengen solu (halusinkin soluun näin aluksi) Hervannasta, eli vähän kaukaa. Vuokra onneksi on sen verran halpa, ettei haittaa vaikka bussikortin joutuukin hankkimaan. Ja heti vieressä on teknillinen yliopisto :) kahdesti olen käynyt siellä viemässä kamoja, ja parin viikon päästä muutto!

      Poista
  2. Ihan huikeeta, suuret onnittelut! On jotenkin niin käsittämättömän hienoa, miten joku toteuttaa unelmansa ja vielä saavuttaa sen! Pidän peukkuja sille, että jatkat blogiin kirjottelua ainakin silloin tällöin, olet niin mukavan positiivinen ja ajattelet jotenkin järkevästi, että tykkään kovasti seurailla :)

    Kovasti tekisi mieli hakea lääkikseen, mutta mulla on huonot pohjatiedot (vaatii paljon töitä) ja lisäksi joudun vuokranmaksujen takia todennäköisesti myös käymään ahkerasti töissä syksyn ja kevään. Hetken mietin lainan ottamista kevään vuokranmaksuja varten, mutta.. tuntuisi melko hullulta! Nojoo, en tullut keräämään sääliä :D Ehkä tämä on enemmänkin sitä stressailua, että miten arkensa saisi järjestymään parhaimmin päin. Jokatapauksessa hurjasti onnea!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon onnitteluista ja kommentista! Ihania kehuja, vaikka tätä blogia katsellessa ihmettelen vähän, miten minusta muka saa järkevän kuva, ainakin noita kevään sekoiluja lukiessa. :D Mutta hyvä vain jos näin on, taidan olla turhan kriittinen. Ja suunnitelmissa on yrittää jatkaa parhaani mukaan kirjoittelua :)

      Jos lääkis on unelmana, niin kannattaahan sitä lähteä tavoittelemaan, niinkuin tietenkin muitakin unelmia. Ymmärrän hyvin että on kyllä vaikea tilanne vuokrien kanssa, itse olin onnekas kun sain vanhempien huomissa asustella. :( Mutta monihan pääsee sisään vaikka pyörittää samanaikaisesti opiskeluja, työtä ja perhettä, joten ei se pakosti este ole! Minäkinhän aloitin myös fysiikan ja kemian kohdalla nollasta, ja kevään aikana opettelin ne itsekseni samoin kuin biologian yli vuoden tauon jälkeen. Mutta ehkä jos ei ole aikaa kokopäiväisesti lukea, voi vaikka hiljakseltaan jo aikaisemmin aloitella, niin silloin ei sitten keväälläkään tarvitse tehdä pitkiä päiviä. Toivottavasti saat asiat järjestymään ja jos päätät ryhtyä tähän urakkaan niin kovasti onnea ja tsemppiä!

      Poista