torstai 6. helmikuuta 2014

Alkuinfoa

Hei, olen 19-vuotias tyttö Savosta.
Olipa tylsä aloitus. No, kuitenkin, päätin aloittaa blogin pitämisen... jälleen kerran. En ole varmaan ainut, joka on monta kertaa luonut oikein hienon blogin ja kahden viikon päästä jo unohtanut sen? Saa nähdä miten tällä kertaa käy. Mutta tarkoituksena on siis kirjoittaa lähinnä hakemisestani lääkikseen, sillä tällä hetkellä se on elämäni tärkein asia, eikä oikein jätä tilaa millekään muulle. Pidän tätä blogia lähinnä itseäni varten, sillä uskon sen motivoivan minua opiskelemaan ahkerammin, jos kerron edistymisestäni jollekin muulle. Olen pitänyt lukupäiväkirjaa, mutta se ei toiminut, sillä tiesin, ettei kukaan muu lue sitä kuin minä, ja lähipiirini on jo saanut kyllästymiseen asti kuunnella stressaamistani. Blogi tuntui hyvältä ratkaisulta - kenenkään ei ole pakko lukea sitä, mutta tiedän, että joku saattaa.
En vielä tiedä miten usein tulen päivittämään blogia. En ainakaan niin usein, että se häiritsisi lukemistani.
Jos pääsen sisään tänä vuonna, ajattelin jatkaa kirjoittamista, jos suinkin mahdollista. Itseäni on ainakin motivoinut suuresti lukea muiden hakemisesta ja lääkiksessä opiskelusta kertovia blogeja, joten haluan antaa muillekin mahdollisuuden motivoitua minun tarinastani. Toivotaan, että sillä on onnellinen loppu.
Ehkä minun pitäisi antaa teille jonkinlainen tilannekatsaus.
Kirjoitin viime keväänä ylioppilaaksi hyvin arvosanoin. Korotin vielä muutamaa ainetta syksyllä, ja tällä hetkellä alkupisteiksi on tulossa lähes täydet, sillä todistuksessa komeilee rivi älliä pitkää matematiikkaa (ja ruotsia, mutta sitä ei lasketa) lukuunottamatta. Se jäi pientä vaille ällästä, ihan tyhmän virheen takia. Ja koska jo uusin sen, E:ksi se myös jää.
En lukiossa kuitenkaan lukenut fysiikkaa tai kemiaa paria kurssia enempää, lähinnä huonojen opettajien takia. Ja lukion alussa olin varma, että haluaisin opiskella kieliä tai historiaa. Kummasti kuitenkin mieli muuttui, ja hakuajan koittaessa abivuonna mielessä ei ollut muuta kuin lääketiede. Tiesin kuitenkin että mahdollisuudet päästä sisään heti olivat olemattomat, sillä rupesin miettimään asiaa vastaa kirjoitusten jälkeen. En todellakaan hakenut tosissani, lukaisin vain kemian ja fysiikan kirjat läpi, bilsaan en edes koskenut, sillä puoli vuotta aiemmin olin jo kirjoittanut siitä L:n. Lopetin lukemisen jo kuukautta ennen pääsykoetta, enkä siis edes paria viikkoa enempää lukenutkaan. Laskuja en laskenut yhtäkään. Abivuosi oli ollut sen verran uuvuttava, etten jaksanut enää, varsinkaan, kun tiesin, että vaikka kuinka yrittäisin, tuskin pääsisin sisään. Enkä päässytkään.
Hain tuolloin Tampereelle, vaikka Kuopio olisi paljon lähempänä. Ajattelin tehdä niin myös tänä vuonna, vaikka vähän mietityttää, että Kuopioon saattaisi helpommin päästä.
Syksyn kävin töissä, ja vaikka olin vannonut aloittavani ajoissa lukemisen, toisin kävi. Työ vei kaikki voimat, ja vasta kun irtisanouduin, aloin keskittymään pääsykokeisiin. No, oikeastaan aloitin täysipäiväisen lukemisen vasta tammikuun alussa, joulukuun kävin iltalukiossa.
Tällä hetkellä olen käynyt kaikki kemiat ja fysiikat läpi jotenkuten. Käyn lukiossa joitakin kemian ja fysiikan kursseja ja lisäksi Valmennuskeskuksen kurssilla.
Tämä oli nyt tälläinen yleinen info. Tulen kertomaan tarkemmin tämän hetkisestä opiskelutilanteestani, valmennuskurssista ja opiskelumetodeistakin luultavasti, sekä myös siitä miten päädyin hakemaan lääkikseen. Jos tänne joku eksyy, niin kysykää ihmeessä, jos mieleen tulee jotakin! Ja kommentoikaa! Yritän sitten vastailla parhaan taitoni mukaan. Ja varoitan, etten ole mikään hyvä tietokoneen käyttäjä, olen tässä jo jonkun aikaa taistellut Bloggerin kanssa yrittäen oppia käyttämään tätä.
Vielä sananen hakemisesta. Yritän tietenkin kaikkeni jo tänä keväänä, mutta mielessä painaa se, että tiedän aloittaneeni hieman liian myöhään, ainakin jos vertaa joihinkin muihin. Olisi pitänyt jo syksyn aikana koittaa opiskella kemian ja fysiikan perusteet. Mutta sen verran kyllä uskon itseeni, että jos ei tänä vuonna onnistu, niin 2015 on olla onnenvuoteni (sillä nro 15 on onnenlukuni :D)!

2 kommenttia:

  1. Moi! Missä lukiossa olit, kun kerta fyken opetus huonoa? :D ps. Pyrin itse lääkikseen 2016! Olisiko ehdotuksia hakupaikkojen suhteen lääkikseen lisäksi? :)
    T. Kuopiolainen abiturientti

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista