tiistai 4. marraskuuta 2014

Nyt ei voi muuta sanoa, kuin...

...huh huh! Olen ollut ihan tajuttoman kiireinen, en edes niinkään opiskelujen takia vaan kaiken vapaa-ajan toiminnan! Ja siitä on oikeastaan syyttäminen E-bileitä, jotka luojan kiitos ovat tällä viikolla, eli ehkä voisin pian aloittaa panostamisen näihin opintoihin...

Hämeenkadun appro tuli ja meni, ei siitä sen enempää kuin että hauskaa oli, kannattaa muistakin kaupungeista tehdä excursio happroilemaan! Sitten oli väliviikko, jonka vietin kotona ja mummolassa, eli lukeminen tenttiin jäi aika vähälle. Onneksi sekä histologian preparaattitentti (helppo kuin mikä, kiitos solunetin) ja tuo varsinainen solujakson tentti menivät läpi. Lisääntyminen, kasvu ja kehitys -jakso pyörii jo kolmatta viikkoa, ja täytyy sanoa, että vaikka solujakso olikin ihan mielenkiintoinen, mitä nyt vähän turhan syvälle mentiin kaikenmaailman proteiineihin ynnä muihin, on tämä jakso ollut siitä syystä antoisampi, että olemme päässeet vähän konkreettisimpiin asioihin. Olen herännyt siihen, että hei, minähän oikeasti tarvitsen näitä tietoja jonain päivänä. Toki solujututkin ovat tärkeitä, on vaan vaikea kuvitella vastaanottotilannetta, jossa minun tarvitsisi tietää poistetaanko tumasignaali proteiinista vai ei. Yksi luento naisen genitaalialueen anatomiasta oli todella kiinnostava, sillä se sisälsi paljon kuvia mm. kohdun ulkoisesta raskaudesta, kohdun prolapsista yms. Olemme päässeet myös vihdoin latinan opiskelun makuun, sillä lantion alueen anatomia kuuluu jakson oppimistavoitteisiin.

Jokin aika sitten meillä oli TLK:n Wuosijuhlat, jotka olivat todella näyttävä tapahtuma. Siihen kuului cockatil-tilaisuus, iltajuhlat, jatkot ja sunnuntaiaamun Sillis-brunssi Amoksella. Kaikki olivat panostaneet asuihin, käyneet kampaajilla ym. ja pukeutuneet iltapukuihin. Mutta fuksit eivät saa osallistua tähän tapahtumaan (niin kuin moneen muuhunkaan) muuten kuin nakkilaisina. Sattumalta minä kuitenkin pääsin näkemään kaikki noista juhlien osa-alueista, sillä olin nakissa kokkareiden narikassa, jonka palkkioksi sain kutsun jatkoille. Jatkobussit lähtivät iltajuhlilta, eli ennen keskiyötä menin uudelle Tornihotellille, jossa huomasin, että aikataulut olivat myöhässä, joten sain seurata niitäkin juhlia noin tunnin ajan. Sillikselle menin sitten laittamaan ruokaa, minkä jälkeen sain vapaasti osallistua sille, toisin sanoen mässätä ja makoilla pomppulinnassa ja patjoilla katsomassa Disneyn elokuvia.

Viime viikko oli aikataulujen osalta ihan hirveä, tuli aika tiukkaa tutoreiden kanssa, kun joka ilta oli jotakin happeninkiä. Maanantaina MSD tarjosi meille illallisen ja luennon lääkärin työstä, tiistaina oli taas S.U.L.L.E-koulutusta, keskiviikkona Fuksivaellus ja torstaina kävin improilemassa näytelmäkerhossamme Pseudossa, erään kurssitoverimme avaruusteemaisilla synttäreillä Amoksella ja sitten vielä bilettämässä Kolmioissa. Voitte siis varmaan ymmärtää, miksi energiatasot olivat aika matalalla perjantaina.

Itse koulua tuntuu olevan jotenkin vähän tässä jaksossa, varmaan koska tämä kestää useamman viikon kuin solujakso. Minulla on useita vapaapäiviä, ja välillä vain puolen tunnin mittaisia juttuja. Ihan hyvä, muuten kyllä olisin jo aikaa sitten tipahtanut kärryiltä. Parasta tähän mennessä on ollut Nallesairaala, jossa kävimme päiväkodeissa hoitamassa lasten leluja. Ideana siinä on vähentää lasten lääkäripelkoja ja meidän lapsipelkoja. Saimme mukaamme kaikenlaisia tarvikkeita, lääkärintakit ja totta kai omat stetoskooppimme, ja sitten hoidimme kaikenlaista murtuneista jaloista valkokarvakuumeeseen ja muurahaisallergiaan. Yhtään ebolaepäilyä ei onneksi tullut vastaan! :D Lapset olivat todella ihania, sillä he pitivät meitä tietenkin ihan oikeina lääkäreinä ja vaikka vastaanotolla yleensä vähän jännitti, oli ihana seurata heidän riemuaan, kun he vertailivat lelujensa siteitä ja laastareita.

Tällä viikolla on siis E-bileet, jotka ovat ainut asia, mille minulla riittää aikaa tällä hetkellä. Kaksi seuraavaa päivää ovat yhtä kokkaamista ja leipomista ja ruokien kuljetusta ja varastointia. Muutama viikko sitten paljastimme teeman julkaisemalla lyhyen trailerin (en viitsi tänne linkkittää, mutta sen verran voin vinkata, että löytyy Youtubesta todennäköisesti hakusanoilla: e-traileri tai c hannula), ja oikea teemahan on Wonderland! Torstaina siis lääkisläiset vetävät ylleet satu- ja taruhahmojen asuja ja suuntaavat Wonderlandiin, joka tulee olemaan aivan mieletön. Ainakin kaikki ovat nähneet kauheasti vaivaa koristeluiden, ruokien, juomien ja ohjelman suhteen. Myöhemmin luvassa sitten kuvausta ja toivottavasti kuviakin sieltä! Niin, meillähän on siis perinteenä yrittää huijata ylempikurssilaisia jollain valeteemalla, ja meillä se oli se maitobileet. Jos jotakuta kiinnostaa, voi somessa seurata bilevalmisteluja hashtagillä #eHannulat (toivottavasti tämän tiedon sai täällä ilmoittaa, ajattelin että nehän ovat kuitenkin periaatteessa julkisia juttuja).

Blogi on nyt kokemassa isoja muutoksia seuraavan parin päivän aikana, en vielä itsekään tiedä millaisia. Minua on nimittäin pyydetty kirjoittamaan Valmennuskeskuksen Lääketiede-blogia, enkä ole varma miten se vaikuttaa tähän blogiin. Vaihtoehtoja olisi lopettaminen kokonaan, uusien tekstien linkkailu tänne, uusien tekstien postaus myös tänne, ihan muiden postausten tekeminen tänne tai jotain noiden yhdistelmää. Ideoita, toiveita?

3 kommenttia:

  1. Hihhi, löysimpäs tänne sitkeän salapoliisityön kautta, kun sinä ja sitten blogi leijailivat mieleen yön pimeinä tunteina... pitää selailla enemmän sit ku silmät pysyy kunnolla auki ;D Ja ehkä pakko tunnustaa että vähän ikävä on (myöhemmin tän tunnustuksen voi laittaa sit marraskuisen alakuloilun piikkiin...). T. Shs

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti nyt tulkitsin oikein kestä on kysymys, luulen kyllä arvanneeni ;) kiva että oot eksynyt tännekin, tosin aina kauhistuttaa kun kuulen että joku tuttu on lukenut.. Mullakin on ikävä!

    VastaaPoista
  3. Etköhän... varmistukseksi voin paljastaa, että tunnemme molemmat herra H. Jygerin ;D

    VastaaPoista