tiistai 7. lokakuuta 2014

Stetarit!

Jee! Tänään meillä oli Orionin tarjoama aamupala, jonka jälkeen saimme pari lahjaa (hieman kyseenalaista joo...), mm. stetoskoopit! Ilta on mennytkin tällä omallani leikkiessä, tosin olen vähän pulassa noiden kaikkien osasten kanssa, kuuluisikohan niitä asentaa siihen jotenkin? Mutta hyvin kuuluu ilmankin! 

Okei, onhan sitä tullut tänään myös kahlattua histologian kirjaa ja Moodlen muistiinpanoja. Teen nyt kyllä pyhän lupauksen, että ensi jaksossa panostan tasaisesti koko ajan, en vasta näin lopussa! Onneksi huomasin, että tutoreista on selkeästi ollut hyötyä, niissä on puhuttu asioista sen verran, että pakostikin jotain on jäänyt mieleen.

Päivällä kävimme tutorryhmämme kanssa opintokäynnillä Taysilla, aiheena inspektio eli tarkastelu. Tutkimme siis potilaiden turvotuksia ja ihon rakennetta yms ihan vain katselemalla, ei koskettamalla (joka olisi palpoimista). En tiedä miten paljon hyötyä tuosta on, mutta mielenkiintoista siellä oli kyllä! Tosin ihan kamalan kuuma, ei kannata pukea valkoisen takin alle t-paitaa enempää. 

Nyt on sitten Solujakson ryhmätyöt ohitse ja enää jäljellä on pari luentoa ja seminaaria, sekä tietysti tentit. Huomenna on illalla luvassa Attendo-sählyturnaus, johon menemme kannustamaan Hannulat voittoon (Kestiää mä metsästän...) ja jatkoilemaan Amokselle. Torstaina Happro, perjantaina eVideo-kuvauksia ja sitten pääsee kotiin lomailemaan lukemaan tenttiin!

Minun!




7 kommenttia:

  1. Kylläpä kiiltelee upeana stetoskooppi! Mitä luulet, kannattaako lähteä lukemaan vanhoilla painoksilla pääsykokeeseen (v. 2008 jne.) vai onko parempi suosiolla ostaa uudet painokset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai lukiokirjojen? Vosit toki käydä vilkaisemassa näyttävätkö uudet kovin erilaisilta, mutta olen kyllä aika varma että vanhatkin käyvät! Minulla ainakin muutamat fysiikan kirjat olivat vanhempaa painosta, samoin kemia ja hyvin toimivat! Ei se tieto tuossa ajassa niissä ole mihinkään muuttunut, vähä on vain jotain tehtäviä muuteltu. Ja ainakin fysiikka-sarjaan löytyy netistä kertaustehtävien ratkaisuja melkein paremminkin niihin vanhoihin. Lukiossa käytin joskus myös yli 10 vuotta vanhoja historiankirjoja, nekin olivat aivan samat, mitä nyt sivujen järjestys oli vähän muuttunut. Eli sanoisin että aika turhaa rahanmenoa on ostaa uusia. :) valmennuskurssitkin pyörittävät samoja matskuja vuodesta toiseen! :)

      Poista
    2. Yltiöpitkä vastaus, mutta täytyy silti lisätä, että nyt lääkiksessäkin olen ensimmäisen jakson selvinnyt hyvin vanhoilla painoksilla oppikirjoista, vuosilta 2004 ja 2006, kun olin liian pihi ostaakseeni uusia! :D

      Poista
    3. Kiitos Miah taas! Taidan uskaltaa osan ostaa vanhempana, kun niitä saa huomattavasti halvemmalla. Niin ja kiva kun kirjoittelet, näitä on niin kovin mukava lukea! :)

      Poista
  2. Heippa! Eksyin blogiisi äsken aivan sattumalta, kun googlailin lääkäriopiskelijoiden blogeja, ja lukaisinkin jokaisen postauksen läpi! Ylioppilaskirjoituksiaan aloittelevalle lukiolaiselle löytyikin paljon vinkkejä postauksistasi :) Pitkäaikainen haaveeni on ollut eläinlääketieteelliseen pääseminen, ja nyt lähiaikoina myös lääkärin ammatti on alkanut kinnostaa. Minua vain hieman askarruttaa se, kuinka pitkä opiskeluruljanssi minua odotaisi. Lääketieteen opiskeluthan kestävät vähintään sen kuusi vuotta + vuosien erikoistumiset. En ehkä haluaisi olla yli kolmenkymmenen kun pääsen vasta työelämään, ja perhekin olisi kiva perustaa suhteellisen nuorena....

    Olen kuullut että lääketieteellisessä koulupäivät ovat hyvin pitkiä, eikä lukkariinsa voi juuri vaikuttaa. Onko näin? Jääkö lukemiselta ja koulunkäynniltä juuri vapaa-aikaa harrastuksille? Omistan nuoren bordercollien jonka kanssa harrastan aktiivisesti. Minua hieman pelottaa se, että jäisikö koirani vaille aikaani lääkikseen päästyäni.
    Millaiseksi olet kokenut lääkiksessä opiskelun verrattuna lukioon? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, lääkishän kestää tosiaan kuusi vuotta, mutta vain pari ekaa vuotta on pelkkää teoriaa ja sitten siirrytään kliiniseen vaiheeseen, jossa ymmärtääkseni ollaan lähinnä sairaaloissa yms, tehdään päivystyksiä ja harjoitteluita. Neljäntenä vuonna voi myös aloittaa käymään töissä vapaa-ajalla ja lomilla, tekemään sijaisuuksia ja päivystämään (vai olikohan se nelosvuoden jälkeen). Sitten kun on valmistunut, ei ole mikään pakko lähteä erikoistumaan, eivät läheskään kaikki tee niin. Ja vaikka tekisikin, ensin on pakko hankkia kokemusta terveyskeskustyöskentelystä. Olen myös ymmärtänyt, että erikoistumisen aikana käydään töissä, sillä monesti kuulee palkkavertailuissa olevan myös erikoistuvan lääkärin palkan. Netistä ja opolta varmasti löytyy parempaa tietoa näistä, olen itsekin vähän tietämätön vielä..

      Ainakin täällä tampereella päivät ovat ehdottomasti lyhyempiä kuin lukiossa, luennot ovat sitä paitsi vapaaehtoisia. Usein on ihan oikeita vapaapäiviä ja yleensä päivä on vain muutaman tunnin pituinen, toki joskus ne osuvat typerästi silleensä, että välissä on monen tunnin hypäri. Mutta monesti silloin olen jättänyt vain jonkun luennon välistä. Välillä on vähän täydempiä päiviä toki, mutta en muista vielä kertaakaan olleen mitään 8-16 päiviä.. Meillä on kai vähän vähemmän opetusta kuin muilla, kun on pbl käytössä, toki se tarkoittaa ehkä vähän enempää itseopiskelua, mutta ainakin tähän mennessä itse olen selvinnyt tosi vähällä (no kahden tunnin päästä tentti, saa nähdä olisiko pitänyt vähän enemmän panostaa). Kiirettä on kyllä ollut kaikenmaailman vapaa-ajan juttujen takia,mutta hyvin olen ehtinyt niissä käymään ja eihän tosiaan kaikkiin niihin tarvitse lähteä mukaan! Ei lääkis syö muuta elämää mielestäni, täällä on monia perheellisiä, tiedän joitain jotka opiskelevat vaikka kotona on pikkuvauva ja monia koirallisia myös, he ovat joskus ulkotapahtumiin tuoneet koiran mukanakin :) ja itse ainakin aion aloittaa nyt parikin harrastusta, enkä usko että lääkis haittaa niitä :) sori sikapitkä vastaus!!

      Poista
  3. Kiitos kattavasta vastauksestasi! Tämä kyllä huojensi mieltäni, ja lisäsi kyllä kiinnostustani alaa kohtaan. Kiitos! :)

    VastaaPoista