sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Uusi blogi

Tein juuri ensimmäisen kirjoitukseni Valmennuskeskuksen lääketiedeblogiin, ja päätin linkata sen tänne. Jatkossa varmaan tulen useimmat kirjoitukseni postaamaan myös tänne tai ainakin linkittämään. Lisäksi ajattelin, että jos minulle tulee ideoita, jotka eivät ehkä niin sovi tuon toisen blogin tyyliin, niin toteutan ne sitten täällä. Näitä ovat varmaan jotkut lyhyet kuulumispostaukset, kuvapostaukset ja vaikka Kysy minulta-postaukset (ajattelin toteuttaa semmoisen pian, saa ruveta jo kyselemään, mutta infoan vielä uudestaan joku päivä!). Eli tässä tämä linkki. Kyseessä on siis esittäytymispostaus, joten en viitsinyt sitä tänne laittaa, koska samat jutut löytyvät jo aiemmista teksteistäni.

8 kommenttia:

  1. Hei! Olen 19-vuotias nnainen ja hakemassa nyt ensi keväänä lääkikseen toistamiseen. Millainen lukurutiini itselläsi oli? Entä kuinka valitsit opiskelupaikan? Itse luen nyt syksyn 5-6 tuntia päivässä ja vuoden alusta ajattelin sitten 8h/pvä. Miten saisin mahdollisimman paljon irti ja kuinka eritoten voisin opetella soveltamaan tehtäviä. Osaan perusasiat mutta soveltaminen on vaikeaa.. kiitos sinulle vastauksestasi (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minä ainakin vaihdoin välillä opiskelurutiiniani, ettei olisi niin puuduttavaa ja myös siten eri asiat muistaa paremmin. Välillä vaa luin tai laskin, välillä tein erilaisia muistiinpanoja ja kokeilin erilaisia menetelmiä. Kesän lopulla julkaisin kaksi postausta, Minun tarinani, joissa kerron tarkemmin viime keväästä. Lukutuntisi vaikuttavat ahkerilta, itse en kyllä jaksanut useimpina päivinä kahdeksaa tuntia vaikka yritinkin. Ainakin iso osa oli sellaista turhaa vetkuilua vain. Kannattaakin miettiä että kuinka paljon käyttää aikaa oikeasti tehokkaasti opiskeluun.
      Tampereen valitsin ensin kaupungin vuoksi, sitten kun tutustuin Tren lääkikseen, alkoi pbl kuulostaa hyvältä ja tämä minulle sopivalta. Ja olin oikeassa :) sanoisin että kannattaa kokeilla erilaisia opiskelumenetelmiä, niin saattaa yllättäenkin löytyä joku sinulle hyvin sopiva. Vähintäänkin saa vähän vaihtelua. Itse soveltavia tehtäviä tein vanhoisa yo- ja pääsykokeista ja sitten valmennuskeskuksen materiaaleista, jotka olivat mielestäni todella hyvät. Netistä löytyy myös DIA-kokeita. Tekemällä sitä vain oppii. Bilsassa luin pari hoitoalan ammattilaisille tarkoitettua kirjaa, jotka menivät vähän lukion opsia syvemmälle. Valmrnnuskurssilla kävimme myös asioita vähän syvemminn kuin minimivaatimus.

      Poista
    2. Ja hei, vastasin sulle tosiaan tässä onneksi, kun olisi aika pitkään pitänyt muuten odottaa, mutta käytän silti varmaan noita kysymyksiä siinä Kysy minulta-postauksessa, kun varmasti moni muukin niitä pohtii :)

      Poista
  2. Moi! Mitä sä oot tykännyt Tamepreen lääkiksestä? :) Kuinka paljon teidän vuosikurssilta (tai muuten lääkiksestä) on päässyt porukkaa sisään heti lukion jälkeen? Entä mikä on yleisin hakukertojen määrä sisäänpäässeiden keskuudessa? Mihin aineeseen (bilsa/fysiikka/kemia) suosittelisit panostamaan eniten pääsykokeeseen lukiessa? Onko lääkiksessä enemmän tyttöjä vai poikia? Mitä olet pitänyt Tampereesta kaupunkina? Millaista porukkaa lääkiksessä on? Onko koulu rankkaa?

    Tälläisiä kysymyksiä mulla olisi mielessäm, kiitos paljon jos viitsit vastailla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ups, vastasin mutta se menikin omaksi kommentikseen, eli tosta alta pitäisi löytyä! :)

      Poista
  3. Moi anteeksi kun on kestänyt vastata! En tajua miten en huomannut tätä kommentia. :( jeps, ajattelin seuraavaksi tehdä sen kysymyspostauksen, olen nyt viivyttänyt sitä kun luulin ettei oikein ole tullut kysymyksiä, onneksi sinulla on niin monta että jo ne riittävät! Yritän noin viikon sisään tehdä sen. Kiitos tosi paljon kommentista ja kysymyksistä :)

    VastaaPoista
  4. Moikka!
    Ensiks haluun kiittää tästä blogista, nää tuo tosi paljon puhtia ja motivaatiota luku-urakkaan! Ja täältä sitte tulee kysymyksiä, kun niitä kerran kaivattiin ;)

    1. Tiedän, että on vaikeeta vertailla lääkiksiä keskenään, kun on kokemusta vain yhestä, mutta sillä tiedolla mikä sulla on, niin millasia eroja on? Ite mietin Turun ja Tampereen välillä, Tampere kiinnostaa enemmän, mutta en oo vielä tehny päätöstä.

    2. Edelliseen liittyen ois kiva tietää vähän lisää pbl:stä. Tiedän sen perusidean, mutta ihan käytännössä kuinka paljon sitä on? Onko hyödyllistä? Miten vaikuttaa kurssimuotoon? Oon kuullu, että sen ansiosta teillä on vähemmän luentoja, onko totta? Millaselle ihmiselle luulet, että sellanen sopii?

    3. Oon ite kanssa valmennuskeskuksen kurssilla ja mietin, että menitkö lähinnä kurssin tahdissa, että opettelit aina siellä käydyt asiat ja opiskelitko paljon ns. "Ylimäärästä" niiden lisäksi?

    4. Minkä asioiden koet olleen avain siihen, että pääsit juuri viime keväänä sisään?

    5. Millanen kaupunki Tampere on opiskelijalle? Kuinka helppoa/vaikeaa on löytää asunto? Ja millaiset yhteydet on lääkikselle?

    6. Nyt kun oot ite jo opiskelemassa lääkiksessä, mitä tokaa vaihtoehtoa suosittelisit lääkiksen kannalta? (Siis tarkoitan, että ei pääsiskään sisään ja aloittais opiskelut jossain muualla) Vai luuletko, että ois parempi pitää toinenkin vuosi tehden töitä ja lukien vaan pääsykokeisiin?

    Siinä nyt kysymyksiä :D kiitos jos jaksat vastata ja anteeksi jos on jotenkin epäselkeitä tai monimutkaisia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vau, kiitos paljon! Tässähän alkaa olla jo aika hyvin näitä kysymyksiä, rupean nyt pikkuhiljaa luonnostelemaan vastauksia ettei tarvitse liian kauaa odotella! Oikein hyviä kysymyksiä ovat, varmasti moni miettii samoja :) tsemppiä lukuihin, toiottavasti nähdään tampereella ensi vuonna :D

      Poista