torstai 18. syyskuuta 2014

Medisiinari!

Nyt on sitten minustakin virallisesti tullut medisiinari! Kai se on pikkuhiljaa alettava uskoa, ettei ole tapahtunut mitään virhettä, vaan oikeasti kuulun tänne. Injektiot olivat siis tiistaina, ja niistä on joten kuten toivuttu. Teemana meillä oli High school, hutu-ryhmittäin pukeuduttiin sitten nörteiksi, hipstereiksi, hevareiksi, vaihtareiksi yms. Injektioissa siis kierretään erilaisia rasteja, joita ylempikurssilaiset pitävät, suoritetaan tehtäviä ja lopuksi pieni "sisäänpääsyriitti", jos siihen haluaa osallistua.

Viime viikko oli viimeinen viikko Johdantojaksoa, ja se meni lähinnä ulkona pyöriessä. Namiapprossa kiersimme Tampereen kahvilat ja karkkikaupat, ja voin kertoa, ettei se ole niin ihanaa miltä ensin kuulostaa, ainakin jos tavoittelee Mättötohtorin arvoa (minä sain!). Sitten oli kaupunkisuunnistus, joka olikin yllättävän järkevä tapahtuma. Siinä kierrettiin rasteja myös, moni oli jonkin järjestön tai jonkin alan opiskelijoiden pitämä. Olimme varautuneet enemmän ehkä Injektioiden tyyliseen menoon, ja aioimme lahjoa rastinpitäjiä juomilla, mutta itse leivotuilla kekseillä oli paljon parempi menekki.

Torstaina oli sitten Mediverkko, joka oli ihan huikea tapahtuma! Vaikka en mikään erityinen jalkapallofani olekaan, fiilikset olivat ihan katossa Hannuloita kannustaessa. Olimme pukeutuneet lapsiksi, pikku fukseja kun olemme, ja kannustushuutoina oli mm. Leijonaa mä metsästän muokatuilla sanoilla. Kun muut tanssivat hienoja koreografioitaan (ylemmillä vuosikurssilaisilla on tietenkin paljon enemmän aikaa harjoitella), me vedimme Fröbelin palikoiden tahtiin. Turnauksen jälkeen lähdimme jatkoille Amokselle, jossa oli mahdollisuus saunoa, ilmaista pizzaa (pizzalaatikoita oli varmaan sata...) ja ilmaisia juomia. Outoa on kyllä olla juhlissa, missä ei tarvitse maksaa mistään eikä tuoda omia juomia. Mutta en valita!

Nyt sitten on melkein ohitse ensimmäinen viikko Solut, kudokset ja niiden toiminta -jaksoa. Yksi tutor on jo käyty läpi ja viikonloppuna odottaa tutustuminen epiteelikudokseen ja histologiseen preparaattiin liittyviin tekniikoihin. Luentoja on ollut vasta yksi (injektioiden jälkeisenä aamuna, pisteet minulle, kun menin, vaikkei edes ollut muuta koulua), joten on vaikea sanoa niistä mitään. Jotenkin vain minusta tuntuu, ettei tuo kuuntelemalla oppiminen sovellu minulle. Siksi tykkäänkin tästä pbl-systeemistä, tosin saa nähdä miten hyvin se soveltuu nykyiseen jaksoon.

Opiskelua on siis pikkuhiljaa aloiteltu. Aika epävarma olo on tästä kaikesta, vaikea tietää miten tarkkaan asioista pitäisi ottaa selvää ja mitä kaikkea pitäisi osata. Englanninkielisten kirjojen tavaaminen on rasittavaa, kun joutuu koko ajan suomentamaan eri termejä, siksi kävinkin tänään Galenoksen kirjastosta. Olin ajatellut, että minulta jäisi kokematta Galle-ihanuus, mutta eipä sittenkään!

Ilmottauduin muuten Kaikkien Lääkisten Superristeilylle, joka on joskus tammikuussa. Sinne tulee myös muita hoitoalan ihmisiä ja ulkomailtakin lääkisläisiä. Toivottavasti meillä olisi jo haalarit silloin! Tulevista tapahtumista sen verran, että luvassa on ainakin Cirque de la Medicine (baarikierros Tampereella), Kauppakadun appro (baarikierros Jyväskylässä), Hämeenkadun appro (baarikierros Hämeenkadulla) ja E-bileet. Hmm, onko tässä jonkinlainen kaava? No, täytyyhän sitä kerätä fuksipisteet kaikesta mahdollisesta. E-bileiden teemakin päätettiin, niistä tulee kyllä aivan mahtavat! Valitettavasti en saa sitä paljastaa, sillä se on tarkoin varjeltu salaisuus ennen eVideon julkaisemista, mutta sen verran voin kertoa, että siihen liittyy oleellisena osana maito. Miettikääpä sitä! ;D

6 kommenttia:

  1. Hämeenkadun appro on ihan paras! Itse opiskeluaikoina vaelsin sinne Espoosta asti, vieläpä kepeillä kun polvi oli leikattu kaksi viikkoa aiemmin :D Hauskaa ja kosteaa oli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui, en tiedä uskaltaisinko kepeillä lähteä sinne itse seikkailemaan :D mutta joo, ootan kyllä aika innolla, siellä on varmasti paljon porukkaa mukana ja meno huippua :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Problem based learning, eli kahdesti viikossa kokoonnumme tutorryhmittäin (tutor professori tai lääkäri tai vastaava), saamme jonkin potilastapauksen tai sellaisen muotoon puetun ongelman, sitä porukalla mietitään ja määritellään sitten sen perusteella oppimistavoitteet. Yksi oli esim lapsesta jolla oli hengitysteissä ongelmia mutta astmalääkitys ei tehonnut, ja huomattiin bronkuksen värekarvojen moottoriproteiineissa vikaa, ja siitä me sit mietittiin eri käsitteet auki ja asioita siihen liittyen, ja yks tavoitteista oli sitten lukea noista moottoriproteiineista. Luennoilla saa sit vastauksia näihin. Ens kerralla puretaan keissi eli kerrotaan mitä tietoja löydettiin, jutellaan niistä ja alotetaan uusi. Aion tehdä oman postauksen tästä, kunhan saan vähä enemmän kokemusta niistä :) käytännössä tarkoittaa sitä, että tämä tapa "pakottaa" opiskelemaan asioita jo ennen tenttiä, luentoja on vähemmän kai ja itseopiskelua periaatteessa enemmän. Ainakin luulen näin. Tosiaan vasta eka viikko oikeaa opiskelua menossa :D

      Poista
  3. Hah, mäkin oon menossa superristeilylle! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uu siistiä, ehkä törmäillään siellä! :D tosin mistä sen silloin tietää... :)

      Poista