sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Bye bye books!

Eilen illalla kello puoli seitsemän lopetin lukemisen. Oli kyllä todella outo tunne laittaa kynät penaaliin, vetää vetoketju kiinni ja laittaa paperit syrjään. Oikeasti olisin varmaan jatkanut kirjojen selailua lopun iltaa, mutta onneksi olin sopinut menoa ystäväni kanssa, niin oli pakko lopettaa oikeasti.

Ihana oli pitkästä aikaa laittautua, meikata huolellisesti ja vetää korkkarit jalkaan. Vaikka vähän ajattelin, että onko järkevää lähteä pääsykokeita edeltävänä viikonloppuna baariin, se oli kyllä hyvä päätös, sillä se oli selkeä irtiotto lukemisesta, jotain mitä en viiteen kuukauteen ollut tehnyt. Ja emme me käyneet kuin vain istumassa terassilla jonkin aikaa, niin tuskin tuosta mitään haittaa oli. :)

Laskin, että lukuaikaa minulle kertyi kaksikymmentä viikkoa. Siinä ajassa on kyllä tapahtunut vaikka mitä, ja olen oppinut ihan sikapaljon uusia asioita. Otin nyt muutamia kuvia, sori kännykkälaatu, näistä luku-urakkani tarvikkeista.


Huh, onpas oikeasti huonolaatuista, ainakin tässä minun näytölläni. Mutta ei mahda mitään..

Tuossa ovat siis kirjani, joita olen käyttänyt. Siitä puuttuu Ihmisen anatomia ja fysiologia -opus, ja Biokset (kolmoskurssia lukuunottamatta), jotka olen jo joutunut palauttamaan kirjastoon. Enkä kyllä mitenkään hirveästi noita ylimpiä anatomian kirjoja ole käyttänyt, lähinnä vaan tarkistaakseeni joitain asioita. Ja oli minulla käytössä äidin vanha fysiologiankin kirja, mutten jaksanut raahata sitä ylös..

Olisipa ihana, jos nyt voisi lopullisesti lahjoittaa nuo veljien käyttöön!


Ja tässä on suurin osa vihkoistani, aina välillä kirjoittelin niihin ja välillä luentolehtiöihin (joita täyttyikin tasan kolme). Tein kaikista kursseista tammikuussa muistiinpanot, paitsi bilsasta, josta olin tehnyt muistiinpanot jo yo-kirjoitusten aikaan. Ja sitten vielä uudet muistiinpanot monesta lukion kursseilla ja valmennuskurssilla. Kyllä noista silti suurin osa on tehtäviä täynnä.


Ja vielä mun ihanat kansiot ja joitain kertailumuistiinpanoja mitä en niihin ole vielä ehtinyt laittaa. Tuo sininen on kunnon rakas minulle, siinä on lukusuunnitelmani ja kaikki tärkeät paperit, paljon mindmapeja ja harjoituskokeet. Toisessa sitten lähinnä muistiinpanoja ja tehtäviä. Ne on kyllä kummatkin nykyisin ihan järkyttävän painavia...



Ja tässä vielä osa varustuksesta pääsykokeeseen, kävin ostamassa uusia kyniä ja kumin, ja no tuota kirjaa ei tietenkään saa ottaa, mutta luenkin sitä sitten ennen sitä. :D tai no todennäköisesti kyllä jotain muuta kirjaa, koska ehdin varmaan lukea tuon jo huomenna, mutta lainasin siis kirjastosta juuri tuollaisia kliseisiä romanttisia kirjoja monta, joten tuo voi hyvin edustaa niitä kaikkia. Evääthän sitten toki otan noiden lisäksi, ja henkkarit, ja hmmm pitääköhän sinne ottaa vielä jotain muuta? Täytyy tarkistaa netistä.. Eväiksi ajattelin ottaa jotain helposti syötävää, ehkä croissantteja, ja suklaapatukan. Ja jonkun pienen juoman, tyyliin Fruity juniorin, sillä jos minulla on paljon juomista niin juon sen kyllä huomaamattani, ja mieluummin olen janoissani kuin vessahätäinen. Aamulla tankkaan sitten ruisleipää niin jos sillä pärjäisi mahdollisimman pitkään! :)

Tänä aamuna oli ihan uskomatonta herätä, kun ei tarvinnut tehdä mitään. Olen jo niin tottunut siihen, että vaikka pitäisinkin vapaata, päässä on silti se pieni paine koko ajan siitä että pitäisi tehdä jotain muuta. Siitä on vaikea päästä eroon.. Niinpä olen nyt keksinyt itselleni koko ajan jotain tekemistä, etten vain sortuisi lukemaan oppikirjoja. Kohta alkaakin tyttöjen ilta Notebookin, P.s I love youn ja City of Bonesin kanssa! :D unohtamatta Beniä ja Jerryä. Harmittaa kyllä vähän pitää leffailta kun on näin hyvä sää, mutta vahingossa jo poltin itseni kun istuskelin puistossa, joten pakko pysytellä sisätiloissa muutenkin.. Inhoan kyllä tätä maidonvalkoista ihoa, palan kymmenessä minuutissa ja kaikki rusketus menee pisamiin. Mutta eipä tälle mitään voi.

20 viikkoa ja nyt on kaksi päivää jäljellä. Olen tehnyt niitä suositeltuja mielikuvaharjoitteita, että käyn koko päivän lävitse, ja eri vaihtoehdot, miltä kokeessa voi tuntua. Olen myös ahkerasti tehnyt hengitysharjoituksia aina kun alkaa ahistaa, eli jos näätte jonkun puuskuttamassa pääsykoepaikalla niin se olen sitten minä varmaan. :D mutta ne kyllä oikeasti auttavat! Olen kuullut, että ihmiset voi jakaa niihin päästressaajiin ja mahastressaajiin, minä olen ehdottomasti maha.. Siihen on koskenut jo monta päivää ja vaikea on syödä mitään. Mutta löysinpä siihenkin lääkkeen, noiden hengitysharjoitusten lisäksi, nimittäin suklaan! Suklaa auttaa kaikkeen ;) Huomaa varmaan, että mulla on nälkä kun jutut pyörii vain ruoan ympärillä. 

Huomenissa ehkäpä vielä luvassa lyhyt fiilistelypostaus Tampereelta, jos kerkeän, ja viimeistään sitten kokeen jälkeen! Nyt en tsemppaile, että voisin antaa sitten supertsempit huomenna kaikille! :)

Loppuun vielä herkkukuva. Onko muuten kivempi kun postauksissa on paljon kuvia tällä tavoin? Mietin että voisi alkaa nyt panostamaan vähän tähän blogiin, kun tähän mennessä olen vaan kirjoittanut mitä mieleen juolahtaa, sen kummempia ajattelematta. Jos nyt kesällä vielä hommaisin oman tietokoneen niin voisi vähän parempilaatuisiakin kuvia latailla. :D ainut vaan että en ikinä keksi mitä kuvia laittaisin!


8 kommenttia:

  1. Millaisia muistiinpanoja/ajatuskarttoja olet bilsasta ja kemiasta tehnyt? :) Teitkö siis esim. yhden ajatuskartan jokaisesta kappaleesta/kurssista/aihealueesta vai miten? Itsellä koittaa molempien aineiden kirjoitukset ensi lukuvuonna ja vähän jo mietityttää, että miten niihin olisi parasta lukea! :D Jos keksit jotain vinkkejä ylppärikirjoituksiin lukemiseen tai muistiinpanojen tekemiseen niitä silmällä pitäen, olisin kyllä tosi kiitollinen! :)

    Paljon paljon tsemppiä pääsykokeeseen!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentista! Kiva että tänne on eksynyt muitakin kun just nyt hakevia ;) oonkin vähä miettiny pitäiskö joskus tehdä postaus jossa esittelen vähän tarkemmin näitä mun opiskelumetodeja ja voisi just antaa vinkkejä jos jotain keksin... :D tosin taitaa olla aika samat perusvinkit, mut yritän jotain nyt kehitellä.
      Silloin kun luin bilsan kirjoituksiin, tein oikeastaan tosi kattavat muistiinpanot ihan ranskistyyliin, koska olin lukenut ne kirjat jo monta kertaa, ja kun kirjoitin ja luin samaan aikaan, pystyin keskittymään paljon paremmin. Mutta ne eivät olleet erityisen mietityt tai jäsennellyt, kirjoitin vaan aika lailla kaikki tärkeät ja vähän vähemmänkin tärkeät asiat ylös.

      Nyt tänä keväänä valmennuskurssillamme oli tavallaan pienimuotoinen kilpailu, että saimme tehdä "kertaussivuja", jotka saivat olla mindmapeja tai mitä tahansa, ja palautumme ne opettajalle, joka tarkasti ne ja laittoi parhaimmat nettiin. Tein silloin kaikista aiheista mitkä saimme sellaiset, ja myös panostin niihin (halusin palkinnon, joka jaettiin sille joka "julkaisi" niitä eniten, ja sainkin sen :D), tein niistä värikkäitä ja piirsin kuvia.. Silloin aiheet olivat tyyliin, ympäristömyrkyt (jaoin raskasmetallit ja orgaaniset erikseen), biodiversiteetti, suomen luonto.. Voisin kyllä joskus ottaa niistä esim kuvia ja postailla, jos muistan. Osa on aika hienoja vaikka itse sanonkin. Tosin en sitten tiedä oliko järkevää käyttää paljon aikaa yhden aiheen parissa, mutta ainakaan opiskelu ei ollut tylsää :D sitten tein myös sitä samaa, että kirjoitin samalla kuin luin, en jotenki pysty keskittymään pelkkään lukemiseen, mutta ne muistiinpanot ovat aina todella sotkuisia, enkä niitä sen jälkeen katso. Koulussa tehtävät muistiinpanot on kyl monesto hyviä, ne kannattaa säilyttää. Kerratessa tein bilsan eri anatomian rakenteista piirrokset ja nimesin eri asiat, ja kirjoittelin aiheeseen liittyviä vaikeita juttuja viereen, esim hormonit joita ruoansulatuskanava erittää. Tein kemiasta hyvin tiiviit, A4kokoiset tiivistelmät minulle vaikeista asioista, ja no fysiikkaan en jaksanut paljoa panostaa, ja keräsin vain kaikki kaavat paperille ja tein optiikasta kuvat ja tiivistelmän.

      Sanoisin ehkä, että kannattaa miettiä mikä on paras tapa itselle oppia. Minulla on ehdottomasti näkömuisti, mutta kyllästyn nopeasti pelkkään lukemiseen tai kuuntelemiseen, minun täytyy tehdä jotakin. Siksi vaikeiden asioiden paperille laitto ja koristelu saa minut hyvin muistamaan ne. Ja sitten toinen, kannattaa opiskella eri tavoin, sillä niin asioihin liittyy erilaisia muistoja ja tunteita, ja ne jäävät mieleen. Tätä on nyt vähän vaikea selittää, mutta kai tiedät, että jos olet joskus vastannut open kysymykseen väärin koko luokan edessä, se hävettää ja muistan varmasti sen jälkeen miten asia on. Tai jos onnistut kokeessa tajuamaan jonkun vaikean asian, se ilahduttaa ja muistat sen jälkeenkin miten se meni. Tai jos olet itse tehnyt jonkin kokeellisen työn tai jotain vastaavaa. Itse olen tehnyt niin, että vaihtelen opiskelutyyliä ja välillä paikkaakin, saatan lukea kaverin kanssa, kysellä häneltä tai joskus kuunnella musiikkia, sillä silloin saattaa muistaa, että mikä kappale soi kun luki sen jutun (kunhan vain musiikki ei häiritse lukemista). Sitten on toki kaikki muut perusvinkit, yrittää ymmärtää asiat eikä opetella ulkoa, tehdä tehtäviä yms. Monesti sitten mietin asioita ja yritän liittää ne arkeen, nähdessäni sateenkaaren mietin miten se syntyy ja silleensä :D joo, haluaisin kyllä tehdä tästä oman päivityksen, pitää yrittää muistaa! Tästä on vaarassa tulla ihan hullun pitkä kommentti, tai no taitaa jo olla :D

      Onnea sullekin sitten ensi lukukaudelle, otahan rennosti kesällä, mutta älä vaan jätä lukemisen aloittamista liian myöhään. Kannattaa tehdä lukusuunnitelma, ja yrittää noudattaa sitä. Voi vaikka ensin aloitella kevyesti ensin, siitä on helppo sitten jatkaa. :)
      Olipa siistiä, kun minulta kysellään vinkkejä.. Kun itse olen niitä aina muilta kysellyt. Toivottavasti oli jotain hyötyä! ;) <3

      Poista
    2. Voi että, kiitos paljon vastauksestasi, olet ihana! <3 Tollanen opiskelumetodi/vinkki-postaus olisi kyllä tosi kiva! Ja olisi kyllä huippua nähdä myös niitä sun tekemiä muistiinpanoja! :)

      Hurjasti tsemppiä nyt vielä toisenkin kerran, toivottavasti susta tulee lääkäri! Tai siis kirjaan, susta tulee lääkäri! ;) <3

      Poista
    3. Sori kesti vähän vastata kun on ollut niin hullua menoa tänään :D haha eipä mitään, totta kai pitää vastailla mahdollisimman hyvin jos joku ihana kommentoi näitä mun juttuja.. Yritänpä muistaa tehdä joskus sellaisen postauksen. ;D kiitos tosi paljon tsempistä, sitä tarvittiin! Ja toivottavasti vielä joku päivä musta tulee lääkäri.. ;)

      Poista
  2. Itse oon jo viikon ajan ottanu kevyemmin, mitäpä sitä paahtamaan kun on melkein vuosi jo paahdettu. Luotto itseen on kova ja eiköhän tässä sisälle mennä, muahaha. Kokeessa kaikki peliin, se on myös kypsyyskoe joten ei kannata karsia itseään panikoimalla. Mielikuvaharjoitukset kunniaan! Mielenkiintosita nähdä, mitä sieltä tänävuonna tulee.. Mikä on se THE juttu.

    Tsemppiä sulle, toivon niin että pääsisit sisälle :)

    -W.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oon mäkin oikeasti ottanu jo rennommin simuloidusta asti, viikonlopun lähes vapaata ja siten :D ei sitä vaa enää oo jaksanu. Mut jotain juttuja kuiteskin tein, outoa oli kokonaan lopettaa ;)

      Juu, ai että muakin jännittää se mitä ne on keksiny! Jotain kieroa todennäköisesti. :D tai ehkä se on superkieroa, ja onkin jotain ihan tavallista, jotta me jotka ollaan varauduttu pahimpaan, mennään hämillemme. :D mutta ihan sama mitä eteen laitetaan, se tehdään ja kunnialla! Fiilikset on kyl nyt melko luottavaiset ja rauhalliset, toivottavasti pysyy sellasina loppuun asti.

      Mihin sä muuten haet? Ja toivon niin että sä ja kaikki joka on kommentoinu ha kaikki joiden blogeja oon seurannu pääsis!!! Haluan päästä heinäkuussa lukemaan voitonriemuisia tekstejä! :D just äsken tsemppasin mun ystävää, ja pakotin sen vannomaan mulle, ettei luovuta ja tekee kaiken mitä vaan pystyy, siinä vaiheessa ku tieto loppuu nii tekee kaikkensa saadakseen ees muutaman hajapisteen! Ja jos menee paniikkiin ja haluais luovuttaa niin sitten vaikka vessaan ja kylmää vettä naamalle, ja takasin kokeen pariin. Ei anneta muutaman tunnin pilata satojen tuntien työtä! Uuh, mulla on kunnon raivot päästä tekemään se koe! :D

      Kiitos paljon kommentista, onnea kokeeseen tosi tosi paljon, mutta tuskin tarvitset sitä jos kerran jo vuoden oot valmistautunut! :)

      Poista
  3. Haen Tampereelle ;) ja et säkään mitään onnea tarvi, annetaan sitä niille jotka sitä tarvii! Tsemii!

    -W.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsit, säkin?! :D tosi kiva, nyt toivon vielä enemmän että pääset!! ;)

      Poista