sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Valitusta

Teenpä nyt vielä heti perään valituspostauksen, kun en näköjään vielä tarpeeks valittanu edellisessä. Sallin nyt itselleni pari minuuttia itsesäälissä rypemistä ja sitten takaisin noiden kamalien kirjojen eteen.

Ärsyttää ihan suunnattomasti tämä, kun oikeasti kuvittelin asioiden alkavan olla hallussa ja sitten rupesin tekemään näitä yo-kokeita. Joka toisen tehtävän ratkaisun joudun katsomaan takaa, ja ne jotka osaan edes jotenkuten tehdä, menevän yleensä väärin jonkin typerän pikkuvirheen takia. 

Ja miksi en ole joistain näistä asioista koskaan kuullutkaan? Johtuuko se siitä, että nämä ovat yli kymmenen vuotta vanhoja kokeita vai olenko vaan onnistunut jotenkin hyppäämään joidenkin asioiden yli? Siis esimerkiksi matemaattinen heiluri ja solenoidi. Ja näissä on hirveästi sanallisia, joihin vaadittaisiin vaikka mitä ihmeellisiä tietoja kaikenmaailman tutkimuksista ja menetelmistä. Ja yhdessä tehtävässä piti osata integroida. 

Nyt on kyllä sellainen fiilis, että ei kaikkien näiden asioiden opettelu ja muistiin painaminen muutamassa kuukaudessa vain ole mahdollista. Olen tehnyt ihan todella paljon töitä, mutta en usko sen riittävän kun niin moni hakija on tehnyt ihan saman verran ja enemmänkin, ja heillä on ollut kolmen vuoden pohja jolle rakentaa. 

No, onneksi ensi vuonna on sitten eri juttu, ei tarvitse periaatteessa mitään opetella, kerrata ja muistutella mieleen vain.

Niin, ja ärsytyksen kolminkertaistaa se, että olen tällä hetkellä mökillä, selkään paistaa tulikuuma aurinko ja tähän kuuluu selvästi muiden äänet, kun he pelaavat jalista ulkona ja leikkivät koirien kanssa. Olisi vaan pitänyt jäädä kotiin lukemaan.

4 kommenttia:

 1. Huonot päivät kuuluu tähän projektiin. Nyt kuitenkin faktat tiskiin: vanhat yo-kokeet on laadittu vanhan opintosuunnitelman mukaan, vähän sama siis jos tekisit galenoksen aikasia pääsykokeita nyt. Toki sielläkin on niitä tehtäviä, jotka osaa, ne vaan pitää osata poimia sieltä.

  Muakin ahistaa toi aurinko, joka paahtaa ikkunasta sisään. Muut tekee pihahommia, ihmiset istuu terassilla jne. Kyl Se motivaatio nyt mitataan. Mut nauttiakkin pitää välillä ;)

  Jos tuntuu, et noi vanhat kokeet ahdistaa, älä tee niitä. Tee uudempia, 2004 jälkeisiä kokeita. DIA fysiikan ja kemian kokeet on myös hyviä :)

  VastaaPoista
 2. Oi jes, kiitos kommentista, paransit just mun mielialaa rutkasti! Mietinkin että pakko näiden on olla jotai vanhaa opsia, mutta sen hetkisessä masennuksessa ajattelin että voihan vika olla minussakin. :D ja kun en tosiaan näitä juurikaan lukiossa käyny nii juuri tiedä mitä kaikkee salaista siellä kursseilla tehdään ;). Mutta joo, luovutinkin noiden kanssa ja rupesin tekee kirjaa uusimmasta lähtien (mulla on siis 2002-2011 yo-kokeet ratkaisuineen), ja alko kyllä heti sujua paremmin. Ja lisäks söin mansikkaleivoksen ja istuin laituirilla hetken, alkoi heti tuntua paljon mielekkäämmältä tämä.

  Noista DIA-kokeista oonki jostain kuullut, löytyyköhän niitä ihan vaan netistä?
  Ja joo, onneks on vaa kuukausi, sit voi hyvällä omatunnolla ottaa rennosti. Ja mieluumminhan sitä istuu nyt kuukauden sisällä kun sit taas ens vuonna koko kevään. :D painetaan tää nyt täysillä, loppujen lopuks kuiteskin tosi lyhyt aika, nii ehkä ahkeruus palkittaisiin!! Ja eipähän ainakaan tarvii jälkikäteen katua että ois voinu tehdä enemmän.
  Tosi paljon onnea sulle lukuihin ja kokeeseen!! :)

  VastaaPoista
 3. DIA kokeet ratkaisuineen kyllä löytyy netistä, muistaakseni fysiikassa ja kemiassa vuodesta 2000 --> 2013. Ne 2000-2006 on tehtävissä helposti, vaikkei vanhaa opintosuunnitelmaa olisi lukenutkaan, niissä kun ei oo mitään esseitä tjms. Laskuja vaan :). Kannattaa tosin muistaa, että osa niistä on aika matemaattisia, joten ei kannata masentua jos ei heti onnistu :)!

  Kiva kuulla, että paransin jonkun mielialaa! Rutkasti tsemppiä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos paljon! :) pitääpä katsoa jos ehtisin niitä jossain vaiheessa tehdä. :)

   Poista