tiistai 1. heinäkuuta 2014

Tulokset

Muutama viime päivä on kyllä ollut ihan hulluja, olen ollut niin jännittynyt tuloksista, etten ole oikein mitään osannut tehdä ja kaikesta hölmöstä on tullut riideltyä perheen kanssa. Maanantaina kävin kyllä tarkistamassa postilaatikon, mutta olin ihan varma, että kirjeitä alkaa tulla vasta keskiviikkona. Kuitenkin olin päättänyt päivystää tänään postin saapumista, ja toki jännitellä muiden kanssa Älyvuodossa sitten keskiyöllä, vaikka päätinkin etten halua Yliopistohakua katsoa, vaikka sinne tulisikin ensin, vaan odottaa kirjettä.

Kävi kuitenkin niin, etten ehtinyt oikeasti niitä tuloksia odottelemaan, sillä tänä aamuna äiti tuli herättämään sanoen: "Täällä olisi kirje, jonka varmaan itse haluat avata." Kirje sanan kuultuani pomppasin ylös, ja toki siinä vaiheessa vähän jo arvasin, koska tuskin äiti muuten herättäisi niin aikaisin, mutta nähtyäni millaista säkkiä hän kantoi, hymy levisi naamalle. Siis ihan järkyttävän kokoinen oli se kirje, ja vielä kun varmistin, että siinä luki Tampereen yliopisto, tiesin sen: MINÄ PÄÄSIN LÄÄKIKSEEN! Mutta pakkohan se oli repiä auki, sisällä oli vaikka minkälaista lappusta ja vihkosta, sieltä sitten kaivelin niitä ja kyllähän siellä luki, että "Lämpimät onnittelut! Sinut on hyväksytty uudeksi opiskelijaksi Tampereen yliopiston lääketieteen yksikköön lääketieteen lisensiaatin tutkintoon syyslukukauden 2014 alusta lukien." 

Reaktioni taisi olla vain pöllämystynyt ihmetys, ihan ensimmäiseksi taisin sanoa unesta käheällä äänellä, mitä ihmettä, miten se jo nyt tuli? Äiti kertoi, ettei illalla ollut mitään laatikossa (ne olivat kuulemma iskän kanssa kytänneet kirjettä :D) ja nyt oli vain tuo, posti kun jaetaan meille vasta myöhemmin. Se oli tullut siis yön aikana jonakin erikoislähetyksenä varmaan. Ei kyllä ihme, sen verran kokoa oli!

Sitten hymyilytti ja soittelin kavereille ja sukulaisille, äiti oli kyllä ehtinyt osalle ensin (huokaus), ja ryntäsin tekemään asuntohakemusta, kun ajattelimme että kannattaa nyt ennen kuin muut ehtivät. Älyvuotoonkin tuli asiasta mainittua, taisin olla ensimmäinen tänään joka sanoi tuloksen tulleen, ja heti täyttyikin chatti kyselyistä ja onnitteluista. Koko aamu meni jotenkin sumussa, puhelimen ääressä pitkälti, välillä oli kyyneleet silmissä, mutta enimmäkseen leveä hymy. 

Valitettavasti muutama kaverini ei kuitenkaan päässyt sinne minne haki, ja ilo vaihtui harmiin, varsinkin kun olin odottanut että pääsisin jonkun läheisen ystävän kanssa hypettämään sisäänpääsyämme, mutta ei nyt taida onnistua. Lisäksi päänvaivaa aiheutti vielä TOAS, joka on tehnyt asunnon hakemisen todella ärsyttäväksi. Olinkin jo saanut asuntotarjouksen heti hakemuksen lähetettyäni, jostakin Hervannasta, kuulen mieluusti kokemuksia tuosta paikasta! Vaikutti kyllä olevan aika kaukana keskustasta.. Ja siinä vielä oudosti luki, että vuokrasopimus alkaa 1.7, niin ööö mitä ihmettä. No porukat onneksi auttaa tuossa ja kai pitää huomenna soitella sinne ja kysyä tarkemmin.. Olen kyllä ihan hukassa, kun en tiedä minkälainen asunto kannattaisi hankkia, vai tyytyä vain heti ekaan jonka saa, ja mistä päin. Uuuh..

No nyt yritän ruveta tutkimaan tarkemmin tuon jättikirjeen sisältöä, vähän jo jotain vilkuilin, vaikuttaisi ainakin paljon bileitä olevan luvassa. :D Ehkä mieliala taas paranisi, kun muistuttaisi itselleen, että vaikka joutuisin asumaan jossain kolosessa niin on se sen arvoista, kun päivät saan viettää opiskellen lääketiedettä!

Ei ole kyllä asia uponnut tajuntaan vielä, ainakaan se, että olen oikeasti lähdössä opiskelemaan ja joku päivä olen lääkäri. Kuulostaa niin oudolta!! Iiiih mutta olen kyllä niin niin iloinen! 

Onnea tosi paljon muille päässeille, kertokaahan ihmeessä omia tarinoitanne! :) ja tsemppihalit kaikille, joiden unelma ei vielä tänä syksynä toteudu. Vielä keskeneräisiäkin tarinoita hakemisesta kuulen mielelläni, tulette sitten joku vuosi kertomaan onnellisen lopunkin! Niille, jotka vielä joutuu odottelemaan, pidän täällä peukut pystyssä!!!

Loppuun vielä kuva tuosta kirjeestäni, voisin kyllä pian tehdä postauksen, jossa esittelen tarkemmin sen sisältöä. :) Huomatkaa kynnet, olen laittanut viime päivinä kaiken ylimääräisen energian kynsien yms laittoon :D


22 kommenttia:

  1. Paljon onnea!!:) Itse vielä jännitän Helsingin yleisen tuloksia...

    VastaaPoista
  2. Onnea, hieno suoritus! Itse asuin juuri parisen vuotta Hervannassa TOASilla. Hervannalla on hurja maine, mutta se maine on nykyään täyttä puppua. Etelä-Hervannassa, jossa monet TOASin talot ovat, on paljon opiskelijoita (lähistöllä yrityksiä, omakoti- ja rivitaloalueita), muualla sitten perheitä ja maahanmuuttajia (mamuista ja juopoista tuolla varoitellaan, mutta en koskaan tuntenut oloani turvattomaksi, keskustassa esim. paljon turvattomampaa). Mikontalo on legendaarinen opiskelijatalo, sopii ainakin jos aikoo bilettää :) Hervanta on "kaukana" keskustasta ja yliopistosta, mutta bussiyhteyden on _todella_ hyvät keskustaan, yliopistolle menee suoraan kaksi linjaa (n.15min), myös öisin pääsee keskustan riennoista takaisin. Lenkkeilymaastot on hienot ja palveluina löytyy pieni kauppakeskus (voit googlata Duon), apteekki, kirjasto ja monen monta pizza/kebab paikkaa :) Itse suosittelen kyllä sydämellisesti Hervantaa :) Asuisin siellä vieläkin jos ei olisi tullut muuttoa Turun seudulle. Jos jotain kaupunginosaa kannattaa välttää niin Nekalaa, se on 2000-luvun Hervanta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, oon etsintyt tietoja netistä koko illan, mutta aika ristiriitasia kommentteja on.. Huojensit mun mieltä niin paljon! Enköhän mä ton ota, jos järjestyy noi aika-asiat, jos en nyt väärin muista nii juurikin tais tuosta mikontalosta olla se.. :D no ei mulla mitään biletystä vastaan ole :D noita bussijuttuja oonkin selvitellyt, vaikuttais tosiaan olevan hyvät, oon vaan niin toivoton julkisten käyttämisessä kun aina oon keskustan vieressä asunut.. :D mistä sitä tietää pitäiskö hankkia matkakortti vai mikä.. Nooh eiköhän nää järkkäänny tästä! Kiitos paljon kommentista!!! :) ja kiitokset onnitteluista! :D

      Poista
  3. Lääkis ei sijaitse Yliopiston keskustakampuksella, vaan Kaupin kampuksella, johon ei pääse suoraan Hervannasta bussilla. Lähimmät suoraan Hervannasta tulevat bussit jättävät TAMKin pysäkille, josta on vielä kilsan verran käveltävää Arvolle/Biolle. Vaihtamalla bussia toki pääsee lähellä ja yhteyksiäkin on paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, voi että :( no kilsa ei kyl onneks paljoa ole :D kiitos tiedosta! :)

      Poista
    2. Paljon onnea! Luin sun blogia paljon nyt keväällä ja oon tosi iloinen että sai lukea tällaisia uutisia :) itse pääsin Turkuun, vaikka päivällä olikin vähän ihmetystä niistä pistesekoiluista. Tiedätkö mitä sait raakapisteiksi? :)

      Poista
    3. Vau paljon onnea sullekin ja kiitos!! :) oi, kiva että oot lukenut! ;) joo kuulin niistä turun sekoiluita, onhan siitä jo näköjään iltalehdenkin sivuilla, huhhuh! Tosi hölmöö kyllä, joku oli ekalla listalla mut ei tokalla :( kauheeta ois.. Enpä vielä tiedä noista raakapisteistä kun ei oo tampereen skaalauskerroin selvinnyt, mutta vaikuttais ainakin skaalattujen peruteella että ihan reilulla marginaalilla mentiin sisään :)

      Poista
    4. Jep, en kyllä itseni puolesta niin pelännyt kun näytti kaikki pisteet olevan oikein mutta kyllä se vähän latisti tunnelmaa :/ täällä kans mentiin reilusti sisään (yli 20p), viime vuonna jäi niin pienestä kiinni että :D mutta onnea vielä, vaik ei tätä kyl ihan oo tajunnutkaan :D

      Poista
    5. Joo, kyl tää tuntuu vielä aika epätodelliselta. :D en jaksa oottaa syksyä! :)

      Poista
  4. No hei! Olen seurannut tätä sun blogias sitten noiden vastausanalyysien postaamisesta, ja haluan itsekin anonina toimittaa sydämelliset onnittellut sun hyväksysmisestä!! :-D
    Muuten asiana ois se, joka taitaa kuulostaa oudolta, että määkin pääsin sinne Tampereen lääkikseen tänä vuonna, ja mulla ois yks pieni pyyntö.
    Mun pitäis saada selville pitääks sinne yliopistoon ilmoittautua henkilökohtaisesti ennen opintojen alkua, vai voiko koko prosessin tehä netistä?
    Mä näes aion täällä ulkomailla viettää koko kesän, ja hyväksymiskirje on takana suomessa, joten tietoa ei ole!
    Oisko helppo kertoa? :-)
    Kiitos vastauksesta etukäteen ja hyvää loppukesää! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitokset onnitteluita ja ihan yhtä sydämelliset onnittelut sinulle!
      No, en ihan täysin satavarma tästä ole, olen kyllä selaillut nuo lappuset läpi, mutten ole varma ymmärsinkö kaiken oikein. Mutta se opiskelupaikan vastaanottaminen kyllä onnistuu netissa yliopistohaussa, sitten pitäisi ilmoittautua myös kai läsnäolevaksi ja palauttaa maksulappuja, hakea juttuja yms, mutta ymmärtääkseni se läsnäolon varmistaminen ainut aikarajallinen juttu, ja se raja tais olla syyskuun alussa. Tai jos muillakin oli jotain, niin nekin oli vasta koulun alkamisen jälkeen. Että tosiaan jos olet tulossa silloin 25.8 mennessä takaisin niin vielä pitäisi olla hyvin aikaa. Mutta kannattaa tosiaan netin kautta jo hyväksyä ne paikat, laitella asuntohakemuksia jne. Siinä kyllä tuli mukana paperillinen fuksikysely, joka piti palauttaa nyt melko pian, mutta tuskin se kovin tärkeä on vaikka jäisi palauttamatta, joku hupitutoreiden juttu vain. :) mutta neuvoisin sua ehkä vielä soittamaan/laittamaan sähköpostia sinne, sillä en ole näistä ihan satavarma ja ne varmasti osaavat neuvoa paremmin. Tuskin olet ainut tässä tilanteessa, joten varmasti ne asiat järjestyvät. :)
      Kiva että olen seuraillut blogia, vissiin näemme sitten syksyllä!! :D hii tää on niin hienoa!!

      Poista
  5. Joo , opiskelupaikka on vastaanotettu, ja taisin kuulla netistä jo tosta fuksikyselystä... Tuskin olisin muutenkaan aionnut vastata mikä on mun "fysiikan lempikaava" ;-p
    Kiitos hei kun kirjoitit noin yksityiskohtaisesti, sain muualtakin varmistuksen että viimeistään 1.9 pitäis ilmoittautua yliopistoon. Siihen asti on aikaa kyllä :-)
    Kiitos jälleen kaikesta, nähdään syksyllä, tuleva kollega!! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D no hyvä että asiat järjestyy. :) se vielä tuli mieleen että siinähän oli myös joku kirjatilauslappu, jolla oli määräaika aika pian, siis että voisi yhteystilauksella tilata jotai kirjoja. Mut sehän ei todellakaan oo pakollista niitä hankkia, itekin vielä mietin :) syksyllä nähdään!!! :)

      Poista
  6. Onneksi olkoon, paitsi opiskelupaikasta, myös Juhannuksen pohdiskelukilpailun voitosta! :) Lähettäisitkö yhteystiedot palkinnon postitusta varten tohtori.krabola (at) gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, vau, kiitos paljon! :D pitääpä laitella viestiä ;)

      Poista
  7. Oikein paljon onnea opiskelupaikasta! :-) Olet sen ansainnut. Innolla jään seuraamaan tätä blogia jos jaksat opiskelujen ohessa sitä päivitellä. Niin ja tervetuloa Tampereelle!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, nyt on asuntokin hankittu, huhhuh että jännittää tuo muutto sinne! Mut eiköhän sitä pian kotiudu ja tutustu ihmisiin. Toivottavasti ehtisin tänne kirjoitella, aikomus on kyllä kova, mutta aika monella on blogi jäänyt opiskelujen alettua. Mutta kyllä mä ainakin yritän muistaa kirjoitella! Ja myös seurailla sun blogiasi! :)

      Poista
  8. JEEEE inessä täälläkin! Nyt sitten inttiin monen muun tavoin hyvillä mielin! ONNEA VALTAVASTI SINULLE, olet paikkasi ansainnut!! Harmittaa tietysti, kun moni hyväkin hakija jäi rannalle. Mutta se on pelin henki, ja varmasti onnistuvat ensi kerralla :). Juhlitaan me nyt!

    -W

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsit, onnea sullekin ihan tosi paljon!!!! Ja kiitos :) on kyllä ihan uskomaton tunne!! Ja nyt varmasti inttikin on paljon kivempi, kun on kaikki asiat järjestyneet ja ensi vuonna pääsee sit opiskelemaan. Oon kyllä tosi iloinen että pääsit, pelkäsin jo kun ei ollut kuulunut mitään susta että oli tullut huonoja uutisia, mutta onneks ei! :) ensi vuonna sit nähdään! ;)

      Poista
  9. Paljon onnea sisäänpääsystä! :) Täällä yksi blogisi seuraaja, joka pääsi tänä vuonna Oulun lääkikseen! :) Paljasjalkaisena tamperelaisena suosittelen sijainnin ja mukavan asuinalueen vuoksi Kalevaa ja Tammelaa, ne on lähellä keskustaa mutta myös muutaman pyöräilyminuutin päässä lääkiksestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja isot onnittelut sullekin!! Kiitos vinkeistä, pakko oli nyt ottaa vastaan tuo asunto Hervannasta, mutta aion kyllä laittaa nyt jo uuden heti kun tiedän mitkä on niitä hyviä paikkoja, että pääsisin mahdollisimman pian vähän lähemmäksi. :) tosin käytiin jo katsomassa Hervantaa ja ihan kivalta paikaltahan tuo vaikutti, ainakin tosi hienoa luontoa ja luontopolkujakin löytyy. Ja kirjasto oli varmaan parempi kuin Kuopion pääkirjasto :D
      Kiitokset myös kommentista ja blogin seuraamisesta! :) kiva kuulla että löytyy lukijoita :)

      Poista